Πρασόπιτα πεντανόστιμη

0

Πεντανόστιμη πρασόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο.

Υλικά

Φύλλο Χωριάτικο
  • 4 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
Γέμιση
  • 10-12 μεγάλα πράσα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι τραχανά γλυκό η σιμιγδάλι ψιλο
  • 300 γρ φέτα
Εκτέλεση

Για το φύλλο.
  • Σε ενα μπολ έβαλα το αλεύρι το αλάτι το ξύδι το ελαιόλαδο κ το νερό.
  • Το ζύμωσα κ αφήσα την ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να κάνω την γέμιση.
Για την γέμιση.
  • Ψιλόκοψα το ξερό κρεμμύδι κ τν άνιθο.
  • Έκοψα σε ροδέλες τα πράσα κ τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα.
  • Τα έριξα μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζι με το ελαιόλαδο τν δυόσμο αλάτι κ πιπέρι τα τσιγάρισα μέχρι να φύγουν ολα τα υγρά.
  • Μόλις φύγουν όλα τα υγρά έβγαλα την κατσαρόλα απο το μάτι κ άφησα την γέμιση να κρυώσει καλά κ μετά έριξα τα αυγά χτυπημένα τον τραχανά/σιμιγδάλι την φέτα τριμμένη κ το ανακάτεψα καλά.
  • Χώρισα την ζύμη σε έξι ίσα μέρη κ άνοιξα τα φύλλα. 
  • Λάδωσα το ταψί έβαλα τρία φύλλα κάτω ανάμεσα τους λάδι....έριξα την γέμιση στο ταψί κ απο πάνω τα άλλα τρία φύλλα με ανάμεσα τους λάδι.
  • Χαράκωσα την πίτα με ένα μαχαίρι κ την έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

cookpad
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top