Γαριδομακαρονάδα


Το θαλασσινό μας πιάτο.


Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες και αποφλοιωμένες
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 20 γρ ούζο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1 κουτ.σούπας μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Παρμεζάνα για το πιάτο στο τέλος
  • 700 μλ νερό
  • Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • 1 σκελίδα σκορδο
  • 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τον κύβο να πάρει βράση. Βάζουμε τις γαριδούλες και βράζουμε 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη το ζωμό.
  • Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τις γαρίδες.Φυλάμε στην άκρη. Στο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τη σκελίδα σκόρδο και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
  • Σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες. Βράζουμε για 10 λεπτά.να πήξει η σάλτσα μας.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και τα μακαρόνια. Ρίχνουμε με μια κουτάλα σούπας το ζωμό που φυλάξαμε.Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό ώσπου να γίνουν τα μακαρόνια μας. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει.
  • Μόλις έχει λίγη υγρασία αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε στο τέλος το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...