Τσιμούρ


η ποντιακή νοστιμιά.

Υλικά συνταγής
  • 3 αυγά
  • 3 φέτες ψωμί (2-3 ημερών)
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος παραδοσιακό
Διαδικασία συνταγής
  • Κόβουμε το ψωμί σε μπουκίτσες και βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει. 
  • Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ψωμί και το αφήνουμε να ροδίσει.
  • Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και τα προσθέτουμε στο ψωμί. 
  • Ανακατεύουμε τα αυγά με το ψωμί και τα αφήνουμε λίγο να ροδίσουν.
  • Πασπαλίζουμε με πάπρικα το τσιμούρ και σερβίρουμε με το γιαούρτι στο πλάι.

cooklos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...