Το τέλειο πιάτο για τη Σαρακοστή.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200γρ. τυρί σόγιας
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Αλεύρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.
- Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
monastiriaka
