Τα πιο εύκολα μπισκότα


είναι το ιδανικό γλυκό για κέρασμα.

Ποιος δεν έχει αδυναμία στα μπισκότα; Με ζουμερό εσωτερικό και τραγανή κρούστα, είναι το ιδανικό γλυκό για κέρασμα, συνοδευτικό για τον καφέ ή ακόμη και πρωινό.
Δώστε προσοχή στον χρόνο ψησίματος ώστε να πετύχετε και εσείς την τέλεια μαλακή υφή με την τραγανή κρούστα!

Υλικά
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε ζάχαρη και καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Προσθέτουμε ένα φρέσκο αυγό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε αλεύρι και μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά αλλά χωρίς να ταλαιπωρήσουμε πολύ τη ζύμη, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ ή μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε την κουβερτούρα στη ζύμη μπισκότων μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, να απλωθεί καλά η σοκολάτα.
  • Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και με τα χέρια το πλάθουμε σε στρογγυλό ζυμαράκι πάχους περίπου 2 εκ.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ακουμπάμε το ζυμαράκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο στη λαμαρίνα για να φουσκώσουν τα μπισκότα και να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Αν χρειάζεται, ψήστε τα μπισκότα σε 2 ή 3 δόσεις.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε από τον φούρνο.
  • Αφού κρυώσουν για λίγα λεπτά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα μεταφέρουμε στη σχάρα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν πριν τα σερβίρουμε.

mamapeinao

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...