Κρέας με πιπεριές και μανιτάρια


Ξεχωριστό πιάτο.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 μήλα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σοτάρουμε το κρέας σε λίγο λάδι.
  • Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κρέας.
  • Αλέθουμε τα μήλα σε ένα μπλέντερ και τους προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια.
  • Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε το μείγμα του πορτοκαλιού με το μήλο, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Στο μεταξύ, κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστούνια και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα προς το τέλος.
  • Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...