Λιβανέζικο ταμπουλέ


Το πλιγούρι είναι δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.


Υλικά συνταγής
  • ½ φλιτζ. πλιγούρι
  • 2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. δυόσμο , φύλλα ψιλ/να
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το πλιγούρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο, όσο να το σκεπάζει. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
  • Όσο περιμένουμε να τραβήξει το νερό το πλιγούρι, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στραγγίζουμε το πλιγούρι κ το στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το «φουσκωμένο» πλιγούρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

cooklos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...