Το κότσι της Κυριακής


για να έχουμε ένα φαγητό σπέσιαλ!

Υλικά
  • 4 μερίδες
  • 4 κότσια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Βήματα
  • Ανάβουμε τον φούρνο μας στο τέρμα (250 βαθμούς κελσίου)
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί με την μαύρη ζάχαρη (η μαύρη ζάχαρη δεν είναι πολύ γλυκιά) και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι.
  • Σε μια γάστρα βάζουμε τα κότσια μας και τα αλείφουμε με το λάδι.
  • Τα πασπαλίζουμε από όλες τις πλευρές με τα μπαχαρικά.
  • Κλείνουμε την γάστρα και βάζουμε στον φούρνο στο πιο χαμηλό και όπως είναι κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς κελσίου.
  • Αφήνουμε να ψηθεί για 3 ώρες και μετά κλείνουμε τον φούρνο και δεν ανοίγουμε (τον φούρνο) μέχρι το μεσημέρι.

Καλή σας όρεξη !

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...