Καρμπονάρα στο φούρνο


η νοστιμιά στο ταψί...

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμ. πένες
  • 300 γραμ. γκούντα τριμμένο
  • 400 γραμ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μπέικον με το κρεμμυδάκι και μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γκούντα.
  • Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες, τα βουτυρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μπέικον πάνω στα ζυμαρικά και το ανακατεύουμε καλά.
  • Πασπαλίζουμε όλο το πυρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...