Το τηγανόψωμο του φοιτητή


για ορεκτικό ή επιδόρπιο!

Μία πανεύκολη συνταγή που με ακολουθεί απ’την παιδική μου ηλικία και μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη στην φοιτητική ζωή! Εξίσου χρήσιμη για πολυάσχολες μαμάδες και εξαιρετικά πεινασμένους που δεν έχουν υπομονή!!

Θα χρειαστούμε
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι baking powder
  • (εναλλακτικά1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • λίγο νερό
Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε σ ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη baking powder (αν δε χρησιμοποιούμε φαρίνα) και προσθέτουμε σιγά-σιγά νεράκι έως ότου δέσει η ζύμη μας. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε με το νερό γιατί μετά δε θα είναι εύπλαστη.
  • Ταυτόχρονα, βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Πλάθουμε όσο το δυνατόν πιο λεπτά ψωμάκια, στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε.
  • Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε πιάτο με κουζινόχαρτο για να τραβήξει το επιπλέον λάδι.
Tips: Σερβίρονται εξαιρετικά μαζί με χοντροτριμμένη φέτα ή μέλι και κανέλλα, αναλόγως αν προορίζονται για ορεκτικό ή επιδόρπιο! Οι ποσότητες των υλικών αρκούν για 3-4 άτομα (πιστεύω!) Καλή επιτυχία!

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...