για ορεκτικό ή επιδόρπιο!
Μία πανεύκολη συνταγή που με ακολουθεί απ’την παιδική μου ηλικία και μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη στην φοιτητική ζωή! Εξίσου χρήσιμη για πολυάσχολες μαμάδες και εξαιρετικά πεινασμένους που δεν έχουν υπομονή!!
Θα χρειαστούμε
Θα χρειαστούμε
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 φακελάκι baking powder
- (εναλλακτικά1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κ.σ. αλάτι
- λίγο νερό
- Ρίχνουμε σ ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη baking powder (αν δε χρησιμοποιούμε φαρίνα) και προσθέτουμε σιγά-σιγά νεράκι έως ότου δέσει η ζύμη μας. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε με το νερό γιατί μετά δε θα είναι εύπλαστη.
- Ταυτόχρονα, βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
- Πλάθουμε όσο το δυνατόν πιο λεπτά ψωμάκια, στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε πιάτο με κουζινόχαρτο για να τραβήξει το επιπλέον λάδι.
cookpad
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.