Ελαφρύ rosti στο φούρνο

0

Το rosti είναι παραδοσιακό ελβετικό πιάτο.

Υλικά
για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 21 εκ:
  • 7 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5′ και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε καλά μια φόρμα-δαχτυλίδι διαμέτρου 21 εκ. και απλώνουμε μέσα το μίγμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
  • Ψήνουμε το rosti για 60-70′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το σερβίρουμε ζεστό.

theonewithallthetastes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top