Μπιφτέκια ζουμερά και τσαχπίνικα


Δοκιμάστε τα...

Υλικά
  • 600 γρ κιμά μοσχάρι
  • 4 κσ γεμάτες φρυγανιά τριμμένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια στο μπλέντερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο στο μπλέντερ
  • 3 κσ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη στο μπλέντερ
  • 1 κσ μουστάρδα
  • 150 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο χοντρό
  • 20 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 κγ πάπρικα γλυκιά καπνιστή
  • 1 κσ ρίγανη τριμμένη
  • 1 κσ κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
Βήματα
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί κρεμμύδια σκόρδο και ντομάτα τα ρίχνουμε στο μπωλ με τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του τυριού ζυμώνουμε πολύ καλά για 10', στο τέλος ρίχνουμε και το τυρί και ζυμώνουμε για 1' ακόμα....
  • Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη από 30' μέχρι 2 ώρες όσο μένει τόσο καλύτερο γίνεται..
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και του δίνουμε πάλι ένα γερό ζύμωμα βλέποντας και το πόσο σφικτή είναι η ζύμη και διορθώνουμε ανάλογα....Αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό αν είναι αραιή προσθέτουμε φρυγανιά..
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τοποθετούμε στο ταψί εγώ βάζω λαδόκολλα αλάδωτη....
  • Ψήνουμε στους 200c για 45' ανάλογα τον φούρνο και τα γούστα...αφήστε τα μπιφτέκια στο ταψί για 10' να τραβήξουν τα νόστιμα ζουμάκια τους...
Καλή και σίγουρη επιτυχία και όπως έλεγε η γιαγιάκα μου Κυριακούλα "Καλή όρεξη και καλό να σας κάνει"...

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...