Λευκή φασολάδα με λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές


Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή...

Υλικά
για 4 μερίδες
  • 500 γραμμ. λευκά φασόλια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 100 γραμμ. λουκάνικο Φρανκφούρτης, σε ροδέλες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς, για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, γεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο νερό και τα βράζουμε μόνα τους για 1 ώρα περίπου, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό λαχανικών, τις πιπεριές (έχουμε κρατήσει λίγα κυβάκια στην άκρη), το κόκκινο πιπέρι και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει για 30′.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 30′, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με κυβάκια πιπεριάς και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Τη συνοδεύουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.

theonewithallthetastes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...