Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή...
Υλικά
για 4 μερίδες
για 4 μερίδες
- 500 γραμμ. λευκά φασόλια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
- 100 γραμμ. λουκάνικο Φρανκφούρτης, σε ροδέλες
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι καυτερό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς, για τουλάχιστον 8 ώρες.
- Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, γεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο νερό και τα βράζουμε μόνα τους για 1 ώρα περίπου, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό λαχανικών, τις πιπεριές (έχουμε κρατήσει λίγα κυβάκια στην άκρη), το κόκκινο πιπέρι και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό σύμφωνα με τη γεύση μας.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει για 30′.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 30′, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με κυβάκια πιπεριάς και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Τη συνοδεύουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.
theonewithallthetastes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.