Τηγανητό ρύζι με χοιρινό


Κάθε μπουκιά και μια μικρή έκρηξη στο στόμα μας. Απολαύστε!

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 500-600γρ περίπου χοιρινό χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 200γρ. καρότο ψιλοκομμένο
  • 250γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100γρ. κατεψυγμένο αρακά
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 4 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι, το οποίο έχει κρυώσει
  • 4 κ.γ. σόγια σως
  • 1/4 του κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 του κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

*Μπορούμε να αντικαστήσουμε το χοιρινό με οποιοδήποτε κρέας έχουμε, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι. Μην ξεχνάμε η συνταγή είναι για κάποιο μαγειρεμένο κομμάτι κρέατος που θα το μεταλλάξουμε σε ένα νόστιμο πιάτο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε το χοιρινό κρέας, το καρότο, το μπρόκολο, το φρέσκο κρεμμυδάκι μέσα στο λιωμένο βούτυρο μέχρι το κρέας να έχει σοταριστεί καλά, περίπου για 5-7 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα ομελέτας (σπασμένη σε κομματάκια ομελέτα).
  • Επαναφέρουμε το αρχικό μείγμα από το μπολ στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια σως, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά, περίπου 7-10 λεπτά και να ενσωματωθούν τα αρώματα τους.

mastercook

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...