Cookies, εύκολα, σπιτικά και νόστιμα


Cookies, όπως του ζαχαροπλαστείου και ακόμα πιο ωραία.

Για τα πρωινά σας, για τους καλεσμένους σας και ενα σνακ για τα παιδιά στο σχολείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα βγούν περίπου 35 με 40 κομμάτια. Για να κάνετε τα σοκολατένια cookies, απλά θα βάλετε στην αρχική ζύμη και τριμμένη κουβερτούρα.

Υλικά
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αν το βούτυρο δεν εχει αλάτι, τότε βάλτε 1/4 κ.γ)
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. μαύρη ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε απο την λευκή)
  • 1/2 κ.γ εσάνς βανίλια (vanilla extract)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. κανονικό αλεύρι
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή θρυμματισμένη σοκολάτα
Βήματα
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C με αέρα, αν δεν έχετε αέρα τότε στους 180ο C.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, με τις ζάχαρες και την βανίλια. Με ένα μίξερ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αλοιφή. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το αυγό και ξανα ανακατεύουμε.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτο στο μπολ. Υστερα τις σταγονες σοκολατας. Τωρα με μια σπατουλα ανακατέυουμε καλα ολα μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
  • Ετοιμάζουμε τα ταψακια μας με λαδόκολα. Κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα πατάμε λίγο και τα βάζουμε σε απόσταση το ένα με το άλλο.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει λίγο.
  • Ετοιμάστε και τον καφέ και καλέστε κόσμο!

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...