Εύκολες πίτες με αυγά και μπέικον


Εάν είστε του αλμυρού πρωινού, σας αρέσουν τα αυγά και αγαπάτε τα εύκολα.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 6 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. Με προσοχή διπλώνουμε τις εξωτερικές πλευρές προς τα μέσα, ούτως ώστε να σχηματιστεί ένα πλαίσιο με πλάτος 1 εκ.
  • Ψήνουμε τη ζύμη για 15', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.
  • Βγάζουμε τις πίτες από το φούρνο και τις πιέζουμε απαλά με το χέρι μας, ούτως ώστε να φύγει τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό τους.
  • Σπάμε από 1 αυγό στο κέντρο κάθε πίτας. Κατόπιν τακτοποιούμε το μπέικον και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα.
  • Ξαναβάζουμε τις πίτες στο φούρνο και τις ψήνουμε για 15' ακόμα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα αυγά.

theonewithallthetastes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...