Εάν είστε του αλμυρού πρωινού, σας αρέσουν τα αυγά και αγαπάτε τα εύκολα.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 μεγάλα αυγά
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 6 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. Με προσοχή διπλώνουμε τις εξωτερικές πλευρές προς τα μέσα, ούτως ώστε να σχηματιστεί ένα πλαίσιο με πλάτος 1 εκ.
- Ψήνουμε τη ζύμη για 15', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.
- Βγάζουμε τις πίτες από το φούρνο και τις πιέζουμε απαλά με το χέρι μας, ούτως ώστε να φύγει τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό τους.
- Σπάμε από 1 αυγό στο κέντρο κάθε πίτας. Κατόπιν τακτοποιούμε το μπέικον και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα.
- Ξαναβάζουμε τις πίτες στο φούρνο και τις ψήνουμε για 15' ακόμα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα αυγά.
theonewithallthetastes
