Γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο


ξεχωριστή λιχουδιά...

ΥΛΙΚΑ
  • 250γρ. φασόλια λευκά ή έγχρωμα Γίγαντες - Ελέφαντες
  • 3 μέτρια καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λουκάνικα
  • 80ml. ελαιόλαδο
  • 200ml. ντομάτα κονκασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό από την προηγούμενη να φουσκώσουν.
  • Τους βράζουμε σε νερό για 30 λεπτά περίπου (να κρατάνε).
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε φέτες, το σέλινο σε μικρά κομματάκια και το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
  • Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε στο ταψί μαζί με όλα τα παραπάνω υλικά, προσθέτοντας τη ντομάτα κονκασέ, λίγο νερό, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς C.
  • Κόβουμε σε φέτες τα λουκάνικα και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τα περιχύνουμε στους γίγαντες μαζί με τα υγρά τους.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...