Τάρτα με ομελέτα, μανιτάρια και μπέικον


είναι πραγματικά πάρα πολύ εύκολο να την ετοιμάσετε.

Υλικά
  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας κομμένο κατά μήκος στη μέση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο αυγό, ξεχωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon (ή άλλη της προτίμησης μας)
  • 2 κουταλιές sour cream
  • 40 + 40 γραμμ. τριμμένο τυρί που λιώνει (χρησιμοποίησα γκούντα)
  • 200 γραμμ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμ. μπέικον χοντροκομμένο
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  • Σε μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τον κρόκο, τη μουστάρδα, τη sour cream, 40 γραμμ. τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε τα δύο κομμάτια σφολιάτας στο ταψί. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ένα περιθώριο 1 εκ. σε κάθε κομμάτι.
  • Απλώνουμε το κρεμώδες μίγμα στη σφολιάτα, προσέχοντας να μη βγούμε έξω από το περιθώριο που χαράξαμε.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα 40 γραμμ. τυρί.
  • Ψήνουμε τη σφολιάτα για 20-30’ ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια θερμοκρασία.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ασπράδι, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
  • Αδειάζουμε τα αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4-5’, ανακατεύοντας συνεχώς. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και ξαναβάζουμε το τηγάνι πάνω στην εστία.
  • Ρίχνουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρώμα. Το μεταφέρουμε σε δεύτερο πιάτο.
  • Χωρίς να αφαιρέσουμε το λίπος από το μπέικον, ρίχνουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά δευτερόλεπτα (θέλουμε μόνο να μαλακώσουν).
  • Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο. Μοιράζουμε πρώτα τα αυγά και κατόπιν τοποθετούμε τα μανιτάρια και το μπέικον.
  • Ξαναβάζουμε τις τάρτες στο φούρνο και ψήνουμε για 10’ ακόμα.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

theonewithallthetastes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...