Ρολάκια με αυγά, μπέικον και τυρί κρέμα


ιδέα απλή, εύκολη και νόστιμη.

Υλικά
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα αυγά + 2 κουταλιές γάλα, χτυπημένα με το σύρμα
  • 100 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 50 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το μπέικον για 3-4’.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5’ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
  • Απλώνουμε το φύλλο ζύμης στον πάγκο εργασίας μας και το κόβουμε σε 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με τυρί κρέμα και από πάνω μοιράζουμε τα χτυπημένα αυγά. Τέλος, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο.
  • Τυλίγουμε κάθε κομμάτι φύλλου σε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε τα ρολάκια στη μεσαία θέση του φούρνου για 25’.

theonewithallthetastes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...