Καταΐφι με παγωτό


Κλασικό και νόστιμο

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
  • 1 κιλό παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
  • 1 βάζο γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  • «Ξαίνουμε» με τα δάχτυλά μας το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες.
  • Παίρνουμε ίδιες ποσότητες από το φύλλο και τις φτιάχνουμε σε φωλίτσες μεγάλου μεγέθους.
  • Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Τις αλείφουμε με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Βάζουμε τις φωλιές στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Βάζουμε κάθε φωλιά σε ένα πιατάκι και στο βαθούλωμά της μία μπάλα παγωτό και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
  • Σερβίρουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού.
Μυστικό:
  • Διαλέγουμε τη γεύση παγωτού που θέλουμε, καθώς και το είδος του γλυκού του κουταλιού.
  • Μπορούμε να παραλείψουμε το φιστίκι Αιγίνης.
  • Αν προτιμάμε, και για να μειώσουμε το κόστος, χρησιμοποιούμε βούτυρο αγελάδος αντί για γάλακτος.

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...