παρά την απουσία κρέατος, η γεύση τους είναι εξαιρετικά πλούσια.
Υλικά
- 8 πίτες τορτίγιας με διάμετρο 20 εκ. κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο για την επάλειψη του σκεύους
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού σάλτσα enchilada
- 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 240 γραμμ. κόκκινα φασόλια (στραγγισμένο βάρος)
- 285 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος)
- 1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι καυτερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
- 300 γραμμ. τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι και το καλαμπόκι και τα πασπαλίζουμε με το καυτερό πιπέρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τα λαχανικά στο ταψί.
- Τα ψήνουμε για 25-30' να μαλακώσουν.
- Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 20x30 εκ.
- Απλώνουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα στον πάτο του σκεύους και από πάνω τακτοποιούμε τις μισές πίτες τορτίγιας.
- Βάζουμε ομοιόμορφα τα φασόλια, τη μισή ποσότητα από τα λαχανικά, τη μισή σάλτσα και τη μισή ποσότητα από το τυρί.
- Συνεχίζουμε με μία στρώση από τις υπόλοιπες πίτες, τα υπόλοιπα λαχανικά, τη σάλτσα και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό και το ψήνουμε στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 30'. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄ακόμα.
- Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και το σερβίρουμε με το γκουακαμόλε και γιαούρτι ή sour cream.
theonewithallthetastes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.