Μεξικάνικα λαζάνια με λαχανικά


παρά την απουσία κρέατος, η γεύση τους είναι εξαιρετικά πλούσια.

Υλικά
  • 8 πίτες τορτίγιας με διάμετρο 20 εκ. κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για την επάλειψη του σκεύους
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού σάλτσα enchilada
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 240 γραμμ. κόκκινα φασόλια (στραγγισμένο βάρος)
  • 285 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος)
  • 1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 300 γραμμ. τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι και το καλαμπόκι και τα πασπαλίζουμε με το καυτερό πιπέρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τα λαχανικά στο ταψί.
  • Τα ψήνουμε για 25-30' να μαλακώσουν.
  • Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 20x30 εκ.
  • Απλώνουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα στον πάτο του σκεύους και από πάνω τακτοποιούμε τις μισές πίτες τορτίγιας.
  • Βάζουμε ομοιόμορφα τα φασόλια, τη μισή ποσότητα από τα λαχανικά, τη μισή σάλτσα και τη μισή ποσότητα από το τυρί.
  • Συνεχίζουμε με μία στρώση από τις υπόλοιπες πίτες, τα υπόλοιπα λαχανικά, τη σάλτσα και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό και το ψήνουμε στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 30'. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄ακόμα.
  • Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και το σερβίρουμε με το γκουακαμόλε και γιαούρτι ή sour cream.

theonewithallthetastes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...