Lemon pie εύκολη


Είναι αρκετά εύκολο και γιατί όχι, το λες και ελαφρύ γλυκό.

Υλικά

Για τη βάση :
  • 300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
  • 65 γρ. Άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. Μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα :
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 4 κουταλιές αλεύρι (80 γρ.)
Οδηγίες
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς
  • Ανακατεύουμε σε λεκανάκι τα υλικά της βάσης μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη
  • Την απλώνουμε σε ταρτιέρα 25 εκ. διάμετρο περίπου να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά και την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
  • Την ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Χτυπάμε τα υλικά της κρέμας στο μίξερ για 1-2 λεπτακια. Αδειάζουμε την κρέμα στην ψημενη βάση και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε με αχνη ή σαντιγύ.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...