Δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά

0

πριν τελειώσει το καλοκαίρι

Τώρα που η μέρα είναι ακόμα μεγάλη και άρα υπάρχει περισσότερος χρόνος και διάθεση ήρθε η ώρα να βάλετε μια σκηνή στην αυλή σας, να φτιάξετε πυγολαμπίδες, να παίξετε μπουγέλο και ένα σωρό άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες με τα παιδιά σας!

Μαζέψτε λουλούδια

Πηγαίνετε όλοι μαζί οικογενειακώς για έναν περίπατο στη φύση και μαζέψτε μια μεγάλη ποικιλία από πολύχρωμα άνθη. Φτιάξτε μια ωραία ανθοδέσμη και αφήστε το παιδί σας να την βάλει σε ένα βάζο και να την ποτίζει όσο χρειαστεί.

Κάντε ένα πιτζάμα - πάρτι

Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από το καλοκαίρι για ένα πιτζάμα πάρτι κι αυτό επειδή στα παιδιά σας θα έχουν λείψει οι φίλοι τους από το σχολειό και άρα θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μάζωξη. Εκτός αυτού δεν θα γκρινιάζετε κι εσείς για την περασμένη ώρα αφού έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι όλοι κοιμόμαστε πιο αργά. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν με το λάστιχο και να φάνε με τις πιτζάμες ή να δούνε όλοι μαζί μια ταινία. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσουν να γελούν και το καλύτερο ότι δεν θα έχουν την επόμενη μέρα σχολείο!

Φτιάξτε ένα νεραϊδόσπιτο

Αν έχετε κοριτσάκια θα ξετρελαθούν με το νεραϊδόσπιτο. Είναι ένα μικρό σπιτάκι το οποίο κατασκευάζεται από φυσικά υλικά όπως ξύλο ή καλαμωτή και μπορείτε να το στολίσετε με κοχύλια και φτερά σαν της νεράιδας. Είναι μια πολύ ωραία δραστηριότητα για να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά σας αν κάνετε διακοπές στο χωριό.

Στάντ λεμονάδας

Για αρχή βρείτε την τέλεια συνταγή λεμονάδας και στη συνεχεία πηγαίνετε για ψώνια για να προμηθευτείτε τα υλικά. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα μικρό σταντ στον κήπο σας, απλώστε αντηλιακό στα παιδάκια σας και αφήστε τους να σερβίρουν παγωμένη λεμονάδα στους καλεσμένους τους. Το περίπτερο είναι κάτι διαφορετικό που θα το δουν σαν παιχνίδι.

Μπουγελοπόλεμος

Γεμίστε μπαλόνια με νερό, χωριστείτε σε ομάδες (γονείς – παιδιά) και ανοίξτε το πυρ! Μην ξεχάσετε να καθιερώσετε ωστόσο και κάποιους κανόνες όπως π.χ δεν στοχεύουμε στο πρόσωπο για να μην καταλήξει η βραδιά με κλάματα.

Οργανώστε κινηματογραφική βραδιά

Οργανώστε τη δική σας κινηματογραφική βραδιά νοικιάζοντας ή αγοράζοντας έναν προτζέκτορα και ένα πανί που θα χρησιμεύσουν σαν οθόνη, μαζί με ένα laptop βέβαια. Απαραίτητα είναι και τα ποπ – κορν μαζί με παγωμένα αναψυκτικά.

Κοιμηθείτε σε μια σκηνή

Αξέχαστη εμπειρία για ένα παιδί είναι ο ύπνος σε μια σκηνή. Αν είστε αρκετά τολμηροί δεν έχετε παρά να κατασκηνώσετε στην ύπαιθρο για την εμπειρία. Διαφορετικά μπορείτε ακόμα και στον κήπο σας να το κάνετε για να έχουν και το παιδιά το μπάνιο τους. Απλά μην ξεχάσετε να κλείσετε το αυτόματο σύστημα ποτίσματος, πριν ρίξετε ύπνους στους υπνόσακους.

Πλύνετε τα αυτοκινητάκια έξω

Έτσι όπως ο μπαμπάς πλένει έξω το αυτοκίνητό του, το ίδιο ακριβώς μπορούν να κάνουν και οι γιοι της οικογένειας με τα δικά τους αμαξάκια. Μια μέρα λοιπόν που βαριούνται δεν έχετε παρά να βγάλετε έξω μια λεκάνη με νερό για τα δροσιστούν τα αμαξάκια τους.

Ταΐστε τις πάπιες στο πάρκο

Να ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για τα παιδιά και ένας ωραίος προορισμός για βόλτα για όσους επέστρεψαν από τις διακοπές τους ή είναι ακόμα στην Αθήνα. Επισκεφτείτε τον Εθνικό κήπο οικογενειακώς ή  το πάρκο Τρίτση. Ξεκινήστε ταΐζοντας τις πάπιες γύρω από τη λιμνούλα, συνεχίστε με τρέξιμο στο γρασίδι και μετά πικ νικ στους πάγκους!

Πηγαίνετε σε μια υπαίθρια συναυλία

Τα παιδιά η αλήθεια είναι δεν μπορούν να κάτσουν ήσυχα σε ένα θέατρο το χειμώνα. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν το καλοκαίρι και αφήστε τα να σας συνοδέψουν σε μια υπαίθρια συναυλία ενός καλλιτέχνη που τους αρέσει. Θα χειροκροτήσουν, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν με όλη τους την καρδιά!

baby
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top