Πέννες με ντοματίνια και παρμεζάνα


Χορταστικό πιάτο της ευκολίας.

Υλικά
  • 1 πακέτο πέννες
  • 250γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζετε.
  • Κόβετε στα δύο τις σκελίδες του σκόρδου και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τις πέννες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τον βασιλικό.
  • Αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
  • Πριν σερβίρετε, αφαιρείτε το σκόρδο και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips

Αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά του σκόρδου, μειώνετε τις σκελίδες σε μία και την ψιλοκόβετε στη σάλτσα.
Αν την προτιμάτε ελληνική, αντικαθιστάτε την παρμεζάνα με ξερή μυζήθρα ή με φέτα.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...