Τζατζίκι

0

κλασική συνταγή του πιο ελληνικού ντιπ.

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 30 - 50 ml ξίδι από λευκό ή κόκκινο κρασί, αναλόγως του πόσο όξινο είναι το γιαούρτι μας (αρχικά βάζουμε 30 ml, δοκιμάζουμε το τζατζίκι και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε ξίδι)
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου ή άνηθου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε το αγγούρι και, αν είναι πολύ μακρύ, το κόβουμε στη μέση, για να μπορούμε να το χειριστούμε καλύτερα. 
  • Επειτα κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση, κατά μήκος αυτήν τη φορά, και με ένα κουτάλι αφαίρουμε τα σπόρια. 
  • Τρίβουμε τα κομμάτια του αγγουριού στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Στύβουμε λίγο-λίγο το τριμμένο αγγούρι ώστε να φύγουν τα πολλά ζουμιά.
  • Τρίβουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Διατηρείται εκεί μέχρι 2 ημέρες.
  • Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε το τζατζίκι αυθημερόν, είναι προτιμότερο να προσθέσουμε το φρέσκο μυρωδικό λίγο πριν από το σερβίρισμα ή έστω μέχρι 3 ώρες πριν, γιατί, αν παραμείνει μεγαλύτερο διάστημα μέσα στο τζατζίκι, αλλοιώνεται η γεύση του.

gastronomos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top