Υπέροχο σπιτικό τυράκι με γεύση και υφή σαν ανθότυρο !!!
Υλικά
- 2 λίτρα γάλα πλήρες
- 1 κ.γ ξινό η μισό χυμό λεμονιού
- 1 κούπα γιαούρτι πλήρες
- αλάτι ανάλογα την γεύση που θέλουμε προτιμήστε χοντρό
- Ολα τα υλικά μαζί
- Βάζω τις ποσότητες που θέλω σε μια κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί Δοκιμάζω το αλάτι να το φέρω στην γεύση που θέλω αλμυρό η λιγότερο αλμυρό.
- Οταν κοχλάσει το κατεβάσω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει -αν το δείτε σαν να κόβει μην τρομάζετε γίνετε η ζύμωση- έχω έτοιμο στο σουρωτήρι μια πετσέτα ψιλή τύπου γάζα ή ένα μακό μπλουζάκι που θα το έχετε μόνο για αυτή την χρήση.
- Βάζω μέσα το βρασμένο μείγμα και σηκώνω με την πετσέτα το δένω από πάνω και το κρεμάω στη βρύση του νεροχύτη να στραγγίσει τελείως
- Αν η ποσότητα είναι 2 λίτρα π.χ σε 2 ώρες το πολύ είναι έτοιμο αν είναι μεγάλη η ποσότητα θα πάρει περίπου 6-7 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια φτιάχνουμε άλμη και την διατηρούμε στο ψυγείο.
- Θα βάλεις το νερό που θες σε μια κατσαρόλα της κουζίνας
- Και θα πετάς αλάτι θα ανακατεύεις καλά να διαλύεται
- Θα βάλεις ένα αυγό ωμό ολόκληρο και όταν το αυγό στέκεται στο νερό όρθιο είναι έτοιμη.
mageirikikaisintages
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.