Τυράκι εύκολο και σπιτικό!!!


Υπέροχο σπιτικό τυράκι με γεύση και υφή σαν ανθότυρο !!!

Υλικά
  • 2 λίτρα γάλα πλήρες
  • 1 κ.γ ξινό η μισό χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα γιαούρτι πλήρες
  • αλάτι ανάλογα την γεύση που θέλουμε προτιμήστε χοντρό
Εκτέλεση
  • Ολα τα υλικά μαζί
  • Βάζω τις ποσότητες που θέλω σε μια κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί Δοκιμάζω το αλάτι να το φέρω στην γεύση που θέλω αλμυρό η λιγότερο αλμυρό.
  • Οταν κοχλάσει το κατεβάσω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει -αν το δείτε σαν να κόβει μην τρομάζετε γίνετε η ζύμωση- έχω έτοιμο στο σουρωτήρι μια πετσέτα ψιλή τύπου γάζα ή ένα μακό μπλουζάκι που θα το έχετε μόνο για αυτή την χρήση.
  • Βάζω μέσα το βρασμένο μείγμα και σηκώνω με την πετσέτα το δένω από πάνω και το κρεμάω στη βρύση του νεροχύτη να στραγγίσει τελείως
  • Αν η ποσότητα είναι 2 λίτρα π.χ σε 2 ώρες το πολύ είναι έτοιμο αν είναι μεγάλη η ποσότητα θα πάρει περίπου 6-7 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια φτιάχνουμε άλμη και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Πως φτιάχνουμε Άλμη
  • Θα βάλεις το νερό που θες σε μια κατσαρόλα της κουζίνας
  • Και θα πετάς αλάτι θα ανακατεύεις καλά να διαλύεται
  • Θα βάλεις ένα αυγό ωμό ολόκληρο και όταν το αυγό στέκεται στο νερό όρθιο είναι έτοιμη.

mageirikikaisintages

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...