το αλλιώτικο γιουβέτσι...
Υλικά
- 350 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 350 γρ. αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος ή κατεψυγμένος
- 500 γρ. ντοματίνια
- 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 4 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 1-1,2 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών ή ζεστό νερό
- 200 γρ. κεφαλοτύρι, χοντροτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, τα ντοματίνια και το σκόρδο για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μέτριο ταψί.
- Προσθέτουμε στο ταψί τον αρακά, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κεφαλοτύρι, περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό ή το νερό και ψήνουμε χωρίς καπάκι για 35 λεπτά ή µέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Κάθε τόσο ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε.
- Αν τα υγρά σωθούν νωρίτερα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό σε μισάνοιχτο φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουµε.
gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.