Γιουβέτσι με αρακά και ντοματίνια


το αλλιώτικο γιουβέτσι...

Υλικά
  • 350 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 350 γρ. αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος ή κατεψυγμένος
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 4 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1-1,2 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι, χοντροτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, τα ντοματίνια και το σκόρδο για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μέτριο ταψί.
  • Προσθέτουμε στο ταψί τον αρακά, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
  • Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κεφαλοτύρι, περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό ή το νερό και ψήνουμε χωρίς καπάκι για 35 λεπτά ή µέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  • Κάθε τόσο ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε.
  • Αν τα υγρά σωθούν νωρίτερα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Αφήνουμε το φαγητό σε μισάνοιχτο φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουµε.

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...