Φτιάξτε σπιτικά, τραγανά και λαχταριστά σκέτα, η με γέμιση σοκολάτας!!!
Υλικά
100% Επιτυχία και καλή όρεξη !!
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι σφηνάκι ρακής γάλα
- 1 ποτήρι σφηνάκι ρακής λάδι
- 1 κσ ζάχαρη
- 1 κγ αλάτι 1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια)
- 1 αυγό ( εγώ βάζω 2 επειδή γίνονται αφρός)
- 1 φακελάκι μαγιά
- αλεύρι όσο πάρει 600 με 700 γρ για όλες τις χρήσεις
- (το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ)
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή αλλά ούτε πιο μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια)
- Για να μην περιμένω πολύ ώρα, ανάβω το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά.
- Ζυμώνω τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνω κουλουράκια ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά η πόσο μεγάλα τα θέλουμε)
- Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζω λίγο αλεύρι, έτσι δεν πρόκειται να μου κολλήσουν ποτέ.
- Τα βάζω πάλι στο φούρνο στους 50 και πάλι και τα αφήνω για άλλα 10-15 λεπτά Εγώ έκανα τα μισά σκέτα κουλούρια και τα άλλα μισά τα γέμισα με μερέντα (έκανα τη ζύμη μου μια μπαλίτσα και στη μέση έβαλα μερέντα
- Εκλεισα τη μπαλίτσα μου καλά και στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα έκανα την ίδια διαδικασία.
100% Επιτυχία και καλή όρεξη !!
mageirikikaisintages
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.