ώρα για γλυκάκι...
Υλικά συνταγής
για το σαραγλί
για το σαραγλί
για το σαραγλί
- 800γρ. φύλλο Βυρητού
- 300γρ. βούτυρο
- 400γρ. καρύδι τριμμένο
- λίγη κανέλα
- 1 φρυγανιά τριμμένη
- 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
- 400ml νερό
- 120ml γλυκόζη
- 480γρ. ζάχαρη
- ξυνό 1 κ.γ. στη μύτη
- 2 βανίλιες
για το σαραγλί
- Σε ένα μπολ βάζουμε το καρύδι, την κανέλα, τη φρυγανιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και τοποθετούμε τον πλάστη κατά πλάτος του φύλλου, στη μέση. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση, ρίχνουμε λίγο από το μίγμα μας (υπολογίζουμε να μοιραστεί ισόποσα σε όλα τα φύλλα) και το τυλίγουμε – δεν έχουμε αφαιρέσει τον πλάστη από εκεί που τον τοποθετήσαμε στην αρχή. Έπειτα σουρώνουμε το φύλλο, σπρώχνοντας από τις άκρες προς το κέντρο του πλάστη. Στη συνέχεια, βγάζουμε τον πλάστη και τοποθετούμε το σουρωμένο φύλλο στο ταψί ανοίγοντάς το λίγο.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα μας.
- Κόβουμε τα τυλιγμένα φύλλα μας σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το αλείφουμε στα φύλλα.
- Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδίσει.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ξυνό και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Σιροπιάζουμε με ζεστό, αλλά όχι καυτό σιρόπι και κρύο σαραγλί.
- Μόλις το σαραγλί απορροφήσει το σιρόπι είναι έτοιμο.
cooklos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.