Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο


θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.

Υλικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 300ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 125γρ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. τυριά διάφορα, τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του.
  • Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
  • Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...