Κις με ανοιξιάτικα λαχανικά


Μία τάρτα που θα φτιάξετε και το σπίτι θα μοσχοβολήσει άνοιξη…

Υλικά

Για τη βάση
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας
Για τη γέμιση
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 αγκινάρες, καθαρισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

Για τη βάση:
  • Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 - 26 εκ. με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. 
  • Στρώνετε με προσοχή το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. 
  • Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν. 
  • Προσθέτετε τις αγκινάρες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον αρακά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα για περίπου 2 λεπτά. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και αδειάζετε το μίγμα στο μπολ με τα αβγά. 
  • Προσθέτετε το μισό κασέρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Για την τάρτα:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βγάζετε από το ψυγείο την ταρτιέρα με τη ζύμη, αφαιρείτε τη μεμβράνη και αδειάζετε τα λαχανικά στο εσωτερικό της ταρτιέρας. 
  • Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι και προσθέτετε το μίγμα των αβγών. Ψήνετε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 - 45 λεπτά. 
  • Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή και τη συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...