Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ


με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί.

Υλικά:
Για 6 άτομα
  • 500 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι ή σπάλα καλά καθαρισμένη
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο ή στρογγυλό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
  • 1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2/3 φλιτζανιού δυόσμος φρέσκος(μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύω τα δύο είδη κιμά και προσθέτω το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το φρέσκο δυόσμο. Αλατοπιπερώνω. 
  • Ζυμώνω το μίγμα καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βγάζω το μίγμα από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας πλατιές μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια παίρνω λίγο μίγμα και το πλάθω με το χέρι μου γύρω από αυτές δημιουργώντας το γνωστό σχήμα των κεμπάπ.
  • Λαδώνω τη σχάρα του γκριλ και τοποθετώ πάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά.
  • Σερβίρω τα κεμπάπ με ψητές πίτες για σουβλάκι και σαλάτα πράσινη με ντομάτες. 
  • Συνοδεύω με γιαούρτι που έχω πασπαλίσει με πάπρικα.

dinanikolaou

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...