με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί.
Υλικά:
Για 6 άτομα
Για 6 άτομα
- 500 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι ή σπάλα καλά καθαρισμένη
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο ή στρογγυλό
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
- 1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- 2/3 φλιτζανιού δυόσμος φρέσκος(μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένος
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύω τα δύο είδη κιμά και προσθέτω το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το φρέσκο δυόσμο. Αλατοπιπερώνω.
- Ζυμώνω το μίγμα καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάζω το μίγμα από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας πλατιές μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια παίρνω λίγο μίγμα και το πλάθω με το χέρι μου γύρω από αυτές δημιουργώντας το γνωστό σχήμα των κεμπάπ.
- Λαδώνω τη σχάρα του γκριλ και τοποθετώ πάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά.
- Σερβίρω τα κεμπάπ με ψητές πίτες για σουβλάκι και σαλάτα πράσινη με ντομάτες.
- Συνοδεύω με γιαούρτι που έχω πασπαλίσει με πάπρικα.
dinanikolaou
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.