Θεσσαλονίκη, η πόλη που έρχεσαι ως φοιτητής
και μένεις μια ζωή!

0

Θεσσαλονίκη είσαι μία στον κόσμο δεν είν’ άλλη.

Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με σχεδόν το μισό της πληθυσμό να είναι φοιτητές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά.

Καταρχήν, η Θεσσαλονίκη είναι οι μικρές της αποστάσεις ( π.χ. Πανεπιστήμια- Παραλία 10 λεπτά\ ένα τέταρτο με τα πόδια, Άνω πόλη- Κέντρο 20- 30 λεπτά με τα πόδια). Πώς να μην την αγαπήσεις αυτή την πόλη, όταν ό,τι θέλεις μπορείς εύκολα να το βρεις με έναν σύντομο ποδαρόδρομο; Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να μην πάρεις λεωφορείο, να μην πάρεις αυτοκίνητο, τι ωραιότερο από το να την περπατάς. Αν έχεις να πας κάπου λίγο μακρύτερα, οκ πάρε το λεωφορείο και οπλίσου με υπομονή. Βάλε τα ακουστικά σου στο κινητό, την αγαπημένη σου μουσική και η ώρα θα περάσει πολύ πιο ευχάριστα.

Το κόστος ζωής είναι αρκετά χαμηλό. Μπορείς να βρεις ενοίκια σε χαμηλά επίπεδα και ακόμα περισσότερο αν ψάχνεις γύρω από το κέντρο.

Η Θεσσαλονίκη, η πόλη του καφέ και του «χαλαρά», σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις τον καφέ σου στο χέρι και να την περπατήσεις απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα του Θερμαϊκού. Αν βαρέθηκες να μαγειρεύεις και το φαγητό από το τάπερ της μαμάς τελείωσε, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας έξω για φαγητό. Εξάλλου, αυτή η πόλη, είναι γνωστή για το καλό φαγητό της. Αν είσαι φοιτητής μπορείς να τρως στη φοιτητική εστία όπου θα βρεις σχετικά καλό φαγητό, το οποίο έχει πραγματικά βελτιωθεί σε σχέση με παλαιότερα. Αλλά και τα ταβερνάκια της Θεσσαλονίκης είναι αμέτρητα και άπαιχτα! Μπορείς να βρεις και οικονομικό και ακριβό φαγητό, αλλά πάντα ποιοτικό!

Οι επιλογές για διασκέδαση είναι απίστευτα πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι δε θα ξέρεις πού να πρωτοπάς. Από τα μπαρ στη Βαλαωρίτου και Μητροπόλεως μέχρι τα γνωστά φοιτητικά στέκια όπως το Μπιτ Παζάρ, τα Λαδάδικα, η πλατεία Ναβαρίνου και η Καμάρα.

Το λιμάνι ενδείκνυται για clubbing και τα Σφαγεία το χειμώνα για διάφορες σκηνές με live. Επίσης και η περιοχή του αεροδρομίου το καλοκαίρι για μπουζούκια.

Τι καλύτερο από το να κάνεις τα ψώνια σου, στην Τσιμισκή αλλά και τα διάφορα malls, με ένα Θεσσαλονικιώτικο κουλούρι στο χέρι. Αν και προσωπικά εμένα μου αρέσει να κάνω τη βόλτα αυτή ακόμα και όταν δεν έχω σκοπό να κάνω ψώνια.

Αν πάλι βαρέθηκες το κέντρο και θες κάτι διαφορετικό και πιο ήσυχο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις εξορμήσεις γύρω από τη Θεσσαλονίκη, όπως στο Πανόραμα για ωραία τρίγωνα, στον Λαγκαδά, τη Χαλκιδική, κυρίως το καλοκαίρι, γιατί όπως λέει και ο Θεσσαλονικιός «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», τη Χαλάστρα για μύδια , τη Μηχανιώνα για φρέσκο και οικονομικό ψαράκι και την Περαία και τους Νέους Επιβάτες βέβαια, για καφέ με θέα τη Θεσσαλονίκη.

Τελικά ίσως και να μην είναι υπερβολή οι στίχοι του Η. Ηλιόπουλου «Θεσσαλονίκη είσαι μία στον κόσμο δεν είν’ άλλη. Θεσσαλονίκη μου γλυκιά πού να `χει τέτοια ομορφιά και τα δικά σου κάλλη».

Ιωάννα Γεωργία Εσκιάδη
ewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top