Σουτζουκάκια ριγανάτα


Το αποτέλεσμα είναι έξοχο.

Υλικά
  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος, μισός χοιρινός και μισός μοσχαρίσιος
  • 3 φέτες ψωμί, μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά με τα χέρια μας
  • 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή + 1 κουτ. σούπας
  • 1 αυγό
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και τον ζυμώνουμε με το ψωμί, το 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη, το αυγό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, για να σφίξει.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό, το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ρίγανη και το λεμόνι να πάρουν βράση. 
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρουλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλύπτονται με το νερό. Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  • Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες κομμένες σε μέγεθος μεγάλου δαχτύλου, βρασμένες για λίγο σε νερό και, αφού κρυώσουν, τηγανισμένες σε καυτό ελαιόλαδο για να κάνουν τραγανή και ροδοκόκκινη κρούστα.

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...