Περί ορέξεως… Το μενού για 2 και ζώδια!

0

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το φαγητό στην αγάπη;

«Η ανάσα της είναι σαν μέλι αρωματισμένο με γαρίφαλο.
Το στόμα της, νόστιμο σαν ώριμο μάνγκο.
Το φιλί στην επιδερμίδα της είναι σαν να γεύεσαι λωτό.
Η κοιλότητα του αφαλού της κρύβει μια ποικιλία από μπαχαρικά.
Τις ηδονές που κρύβονται παρακάτω, η γλώσσα τις γνωρίζει,
αλλά δεν μπορεί να τις πει».
Σργκαρακαρίκα, Κουμαρανταντάτα (12ος αι.)

Όπως είπε ο Φρόυντ, το πρώτο στάδιο που διανύουμε με το που ερχόμαστε στη ζωή είναι το στοματικό, κατά τη διάρκεια του οποίου θέλεις να κατασπαράξεις το αντικείμενο του έρωτά σου! Δεν είναι τυχαίες τόσες φράσεις που καθημερινά τις χρησιμοποιούμε, χωρίς πραγματικά να τις προσέχουμε, όπως: «Τη δάγκωσε τη λαμαρίνα», «θέλω να σε δαγκώσω», «μου ‘ρχεται να σε ρουφήξω στα φιλιά», «θέλω να σε φάω…»

ΚΡΙΟΣ

Κρέας και όχι τίποτα σε nouvelle cuisine, γιατί τότε «την πατήσατε». Προτιμάει τις γνώριμες γεύσεις και όχι τρελά και ευφάνταστα πιάτα. Ως γνήσιος κυνηγός, θα του άρεσε κάποιο πιάτο με …άγριο κυνήγι. Αν είστε χορτοφάγος, τόσο το χειρότερο για σας! Του αρέσουν οι πλούσιες σάλτσες, που συνοδεύουν τα κόκκινα κρέατα. Είναι από τους άντρες που χρειάζονται θρεπτικά γεύματα, μη λυπηθείτε τα λιπαρά μαζί του, πολύ γρήγορα θα καταλάβετε για ποιο λόγο χρειάζεται τόση ενέργεια! Ένα Kir Royal για απεριτίφ, μια ποικιλία αλλαντικών για πρώτο, με μια πράσινη σαλάτα, κρέας για το κυρίως (η γαρνιτούρα δικής σας επιλογής, εξάλλου είναι ο τύπος που πάει κατ’ ευθείαν στο …ψαχνό!) και για γλυκό κάτι πολύ σοκολατένιο ή μια πιατέλα με τυριά! Α, και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό, πάντα μα πάντα θα τρώει με μαχαιροπίρουνο, ακόμη και το φρούτο του, προσέξτε... Κόκκινο κρασί κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Και αφήστε τα υπόλοιπα να έρθουν από μόνα τους.

Tips:

♦ Και για μια βραδιά ιδιαίτερα «πικάντικη», δοκιμάστε τις πιπεριές σε όλες τις εκδοχές… θα με θυμηθείτε!

♦ Μακριά από προϊόντα τύπου light.

ΤΑΥΡΟΣ

Θα χαίρεστε να του μαγειρεύετε. Τίποτα δεν πάει χαμένο και δεν περισσεύει από ένα τραπέζι όπου κάθεται ένας Ταύρος. Συνήθως, μαγειρεύει και ο ίδιος εξαιρετικά, αλλά αν δεν έχει κίνητρο, δεν το κάνει συχνά. Βέβαια, μην περιμένετε να ακούσετε τη φωνούλα του πολλές φορές κατά τη διάρκεια του φαγητού, γιατί για εκείνον ισχύει το: «όταν τρώμε δε μιλάμε και το πιάτο μας κοιτάμε!» Σίγουρα, κάτι με έντονη γεύση και κυρίως πολύ spicy! Λατρεύει τις πατάτες και γενικά τα αμυλούχα. Για γλυκό, κάτι με πλούσια κρέμα και σαντιγί, θυμάστε τον Κωνσταντίνου στο «Χτυποκάρδια στα θρανία», που περιέγραφε το προφιτερόλ; Ένα τέτοιο πράγμα σκεφτείτε, του τρέχουν τα σάλια για πλούσιες κρέμες, που είναι κάπως έτσι… και έχουν γεύση κάπως έτσι… και μυρίζουν κάπως έτσι…

Tips:

♦ Αν κατά τη διάρκεια του φαγητού σας κοιτάξει έντονα στα μάτια, μη βιαστείτε να χαρείτε, το πιο πιθανό να σκέφτεται αν θα το φάτε όλο αυτό από το πιάτο σας ή θα χρειαστείτε λίγη βοήθεια…

♦ Για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε λίγη από τη σαντιγί να την κρατήσετε στην άκρη για αργότερα… θα καταλάβατε τι εννοώ!

♦ Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, μετά το φαγητό, οδηγείστε τον στον καναπέ σας, βάλτε κάποιο κομμάτι κλασικής μουσικής και εκεί θα τσεκάρετε πόσο πολύ εκτίμησε τις μαγειρικές σας ικανότητες …αν δεν τον πάρει ο ύπνος, μέχρι να φέρετε τη σαντιγί από το ψυγείο!

ΔΙΔΥΜΟΣ

Εδώ τα πράγματα είναι σχετικά πιο απλά. Πιάτα με ποικιλίες από Finger food, sushi, καναπεδάκια, spring rolls κ.λ.π. Δεν τον ενδιαφέρει και τόσο το φαγητό, όσο η καλή παρέα κατά τη διάρκειά του, αν και τρώγοντας του έρχεται η όρεξη! Προτιμά μικρές ποσότητες από πολλές διαφορετικές γεύσεις. Ακόμη κι ένα μπάρμπεκιου με φίλους είναι ερωτικό για εκείνον. Πρώτα-πρώτα γιατί ξεδιπλώνει τον καλύτερο εαυτό του, κοινωνικός πολύ γαρ. Πιο πολύ ίσως εκτιμήσει, στο τέλος του φαγητού, ένα καλό κονιάκ κι ένα ακριβό πούρο. Οι μυρωδιές τους και η γεύση τους τον βοηθούν να απολαύσει με όλες του τις αισθήσεις. Είναι τόσο εγκεφαλικός, που δεν αποσπάται αλλιώς η προσοχή του.

Tips:

♦ Εναλλακτικά στο τέλος, και ελλείψει κονιάκ και πούρου, δοκιμάστε σαμπάνια (έστω ένα αφρώδες κρασί), με φράουλες και σοκολάτα. Οι τρόποι που μπορούν να καταναλωθούν άπειροι…!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Βάλτε τα δυνατά σας! Είναι η περίπτωση που όποτε φάει ξανά το ίδιο φαγητό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην του έρθετε στο μυαλό. Επιλέξτε κάτι από οστρακοειδή ή πιάτα με πολύ φίνες και ελαφριές σάλτσες (άσπρες κατά προτίμηση). Επίσης, προτιμήστε ελαφριά πιάτα από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με ανάλαφρες εξωτικές ή ευρωπαϊκές πινελιές. Κάντε όλη τη βαριά προετοιμασία μόνη σας κατά προτίμηση κι όταν έρθει συνεχίστε την υπόλοιπη ευχάριστη διαδικασία του μαγειρέματος μαζί του. Θα του αρέσει πολύ να συμμετέχει σ’ αυτό, αφήστε που θα μάθετε και χρήσιμα μυστικά, γιατί το ξέρει καλά το άθλημα της μαγειρικής! Που και που, ταΐστε τον με το χέρι σας, με τη δικαιολογία να δοκιμάσει κάτι και να σας πει τη γνώμη του, να ξέρετε ότι από εκείνη την ώρα… το παιχνίδι είναι ήδη κριμένο υπέρ σας με μεγάλη διαφορά! Είναι η περίπτωση του άντρα που όλος αυτός ο κόπος δε θα πάει χαμένος, γιατί σίγουρα με τον πιο κομψό τρόπο θα σας επαινέσει για τις δημιουργίες σας. Από γλυκά, προτιμήστε κάτι που να μοσχομυρίζει κανέλα ή μια ελαφριά παγωμένη μους σοκολάτας.

Tips:

♦ Τονίστε του πόσο πολύτιμη υπήρξε η βοήθειά του σε όλη τη διαδικασία του μαγειρέματος (ακόμη κι αν το μόνο που τον αφήσατε να κάνει ήταν να φέρει δυο στροφές ανακάτεμα τη σάλτσα ή να ανοίξει το μπουκάλι με το κρασί…)

♦ Αν είναι χειμώνας, βράστε από πριν μέσα σε κόκκινο κρασί με ζάχαρη, διάφορα μπαχαρικά με φρούτα (γαρίφαλα, κανέλα, φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού, φέτες μήλου, αστεροειδή γλυκάνισο), για να μοσχομυρίζει το σπίτι, όταν μπει. Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη του γιορτή και το καλωσόρισμα με αυτό το γλυκό πιοτό θα τον συναρπάσει!

ΛΕΩΝ

Κάτι πολύ ιδιαίτερο και privé προτιμά, εκτός κι αν είστε σε ένα εστιατόριο πολυτελείας και έχετε το καλύτερο κεντρικό τραπέζι, ώστε να φαίνεστε από παντού. Αν μιλάμε για gourmet εδέσματα, αυτά είναι σίγουρα για την περίπτωσή του. Θα χρειαστεί να βάλετε λίγο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να έχετε ιδιαίτερη φαντασία, για να μεταμορφώσετε απλά υλικά σε κάτι εξωτικό. Εδώ θα βοηθήσει πολύ η χρήση διάφορων εξωτικών και μη μπαχαρικών. Αχ, δύσκολοι καιροί για Λέοντες! Που τα χαβιάρια, που οι αστακοί, που οι σαμπάνιες άλλων καιρών… Μια πιο οικονομική πρόταση: Μουσική (ξέρετε εσείς, από Βάγκνερ και πάνω…), κεριά και λουλούδια απαραιτήτως. Χαμηλός φωτισμός. Υποδοχή μ’ ένα ζεστό κοκτέιλ (grand marnier με κονιάκ, μια φέτα πορτοκάλι και ένα ξυλαράκι κανέλας, ζέσταμα και σερβίρισμα στο μεγάλο ποτήρι του κονιάκ.) Θα ζεστάνει τα αίματα, είτε είναι χειμώνας, είτε όχι… Αν υπάρχουν κιόλας ασημικά, πορσελάνες και κρυστάλλινα ποτήρια, ήρθε η κατάλληλη ώρα για να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο! Ό, τι και να ετοιμάσετε, από τη στιγμή που θα το σερβίρετε σε τόσο πολυτελή σκεύη, να είστε σίγουρες ότι ο Λέοντας θα νιώθει ότι έφαγε βασιλικά!

Tips:

♦ Μη δείχνετε πόσο κουρασμένη είστε και μην ξεχνάτε να του δείχνετε το θαυμασμό σας, σε λίγο θα έχετε ένα λιοντάρι …στο κλουβί σας!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

«…περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!» Είναι η μόνη περίπτωση που θα κοιτάξετε λίγο περισσότερο την προέλευση των πρώτων υλών που θα χρησιμοποιήσετε. Όταν του το πείτε, θα το εκτιμήσει δεόντως! Προτιμήστε ένα ελαφρύ μενού ή και, γιατί όχι, χορτοφαγικό. Φροντίστε να «ψαρέψετε» εκ των προτέρων, για τυχόν δυσανεξίες σε κάποιες τροφές. Μην το πάρετε προσωπικά, αν αρχίσει ξαφνικά να αφαιρεί αόρατα λίπη και ίνες από το κρέας του, κάντε ότι δεν το προσέξατε, γιατί δε θα βγάλετε άκρη μαζί του. Προτιμήστε λοιπόν το χορτοφαγικό μενού για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Α, μια και είπαμε για κεφάλι, ο σκούφος απαραίτητος κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, ουαί κι αλίμονό σας, αν βρεθεί τρίχα στο πιάτο του… Μαύρο φίδι που σας έφαγε! Το τραπέζι να είναι στρωμένο με όλους τους κανόνες του savoir vivre. Το σπίτι πεντακάθαρο. Ενώ άλλοι άντρες ούτε που θα τα πρόσεχαν όλα αυτά, στην περίπτωσή του δείτε το σαν να έρχεται η μαμά σας, για επιθεώρηση… Όχι προς Θεού ότι είναι κουτσομπόλης, αλλά απλώς η τάξη γύρω του τον βοηθάει να χαλαρώσει. Κι εσείς τον θέλετε πολύ χαλαρό, έτσι δεν είναι;

Tips:

♦ Αλλά επειδή και τα comme il faut έχουν τα όριά τους, μην το παρακάνετε… Ο Παρθένος είναι ένας άντρας με ιδιαίτερες απαιτήσεις και ιδιαίτερες …κρυφές πτυχές!

ΖΥΓΟΣ

Mama mia! Πάστα al dente και γενικά τα ζυμαρικά του αρέσουν πολύ. Από σουφλέ έως παστίτσιο και μακαρόνια bolognese. Αφήστε τη φαντασία σας να δράσει και εμπνευστείτε δικές σας ονομασίες για τα πιάτα που θα φτιάξετε. Θα ενθουσιαστεί από το ότι σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε νέες συνταγές για εκείνον! Μια σαγκρία είναι ό, τι πρέπει για αρχή, χαλαρώνει και προδιαθέτει για τη γλύκα που θα ακολουθήσει! Οι ίδιοι είναι συνήθως πολύ καλοί μάγειρες, αλλά γι’ αυτούς το ξένο είναι πάντα πιο γλυκό. Προσέξτε τη διακόσμηση του πιάτου. Για γλυκό, προτιμήστε κάτι σε σιροπιαστό, η γλύκα δε θέλει τσιγκουνιές… Παραλλαγή: Όσο κρατάει ακόμη ο καλός καιρός, ένα βραδινό πικ-νικ σε μια ερημική παραλία, με φαναράκια γύρω σας και λευκό τραπεζομάντηλο, (όχι τίποτα καρό τύπου «το μικρό σπίτι στο λιβάδι»). Σαντουιτσάκια, σαλάτα ταμπουλέ ή ακόμη και σουβλάκια, γλυκό απαραιτήτως (κάτι εύκολο και σιροπιαστό, π.χ. πορτοκαλόπιτα) και εννοείται σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ μπύρα, πάντα κρασί! Αρκεί όλα αυτά να του τα παρουσιάσετε με τέτοιο τρόπο που να εντυπωσιάσει την αισθητική του. Προσοχή μόνο μη σβήσουν τα κεράκια, θα το πάρει κατάκαρδα!

Tips:

♦ Για επιδόρπιο του επιδορπίου…χρησιμοποιήστε μέλι με διάφορους τρόπους, απλό… αλλά αποτελεσματικό!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Για ένα Σκορπιό η κουζίνα δεν είναι μόνο ένας χώρος για την παρασκευή φαγητού, το ξέρατε εσείς αυτό…; Αν δεν το ξέρατε, οσονούπω θα το ανακαλύψετε! Φροντίστε να μαγειρέψετε φαγητά που τρώγονται και με τα χέρια, φάτε ο ένας από το χέρι και το στόμα του άλλου. Η γεύση σας είναι για εκείνον το καλύτερο …καρύκευμα για τη γεύση του φαγητού! Φροντίστε ιδιαίτερα το φωτισμό της βραδιάς σας, που πρέπει να είναι χαμηλός και ερωτικός. Κάποια πράγματα ο Σκορπιός δε θέλει ποτέ να βγουν στο φως του ήλιου. Ίσως γιατί τότε χάνουν κάτι από τη μαγεία τους. Κινηθείτε ανάμεσα σε επιλογές θαλασσινών ή σε βαθύ κόκκινο αποχρώσεις (ή έστω προσθέστε στη σαλάτα ή στο ρύζι της γαρνιτούρας του κυρίως πιάτου, σάλτσα φράουλας, ρόδια ή cranberries). Οπωσδήποτε κάτι ιδιαίτερο για τον λάγνο μας Σκορπιό, όχι όμως κάτι εξεζητημένο του στυλ «ορτύκια με σοκολάτα»…

Tips:

♦ Για επιδόρπιο, σύκα, το φρούτο της …αμαρτίας!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Διεθνής κουζίνα και οτιδήποτε εξωτικό. Αν τώρα το σώμα σας το κάνετε «πιατέλα», απ’ όπου θα τσιμπολογά, ε, τότε, θα δοκιμάσετε και οι δυο σας απίστευτες …γευστικές συγκινήσεις! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, οπότε αφήστε κατά μέρος τις συστολές, αλλιώς το χάσατε το παιχνίδι μαζί του. Λέξη κλειδί: «εξωτικό», είτε αυτό θα αφορά την εμφάνισή σας, είτε το διάκοσμο και τη μουσική κάλυψη της βραδιάς. Στην ανάγκη, κάντε ένα …σολάριουμ πρώτα και κατόπιν μελετήστε από όπου μπορείτε συνταγές από τη Νέα Ζηλανδία ως την Αφρική. Μικρά και πολλά διαφορετικά πιάτα θα εξάψουν την όρεξή του… με την ευρύτερη έννοια! Στην ανάγκη, επισκεφτείτε και κάποιο κοντινό σας κινέζικο delivery, να ’ναι καλά ο φούρνος μικροκυμάτων… Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποιες μικρές ζαβολιές επιτρέπονται.

Tips:

♦Μια επίσκεψη γύρω από την Ομόνοια, όπου υπάρχουν πολλά μαγαζάκια από ανατολίτικες κουζίνες (πακιστανικές, ινδικές, κινέζικες… ακόμη και δικά τους γλυκά), θα βοηθήσει τα μάλα! Μιλήστε και με τον πωλητή, η βοήθειά του θα αποδειχθεί πολύτιμη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πέσατε σε επαγγελματία του είδους. Επειδή ο ίδιος ξέρει να μαγειρεύει εξαιρετικά, πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας. Είναι σεφ με τουλάχιστον ένα αστέρι Μισελέν! Θέλεις γιατί σε κάποια θέματα είναι απόλυτος; Ίσως γι’ αυτόν το λόγο μαγειρεύει ο ίδιος, γιατί απλούστατα …το κάνει καλύτερο από τους άλλους! Τρώει τα πάντα, αρκεί να είναι άψογα παρασκευασμένα και παρουσιασμένα. Bon viveur, κι ας μην του το είχατε… Θα σας εκπλήξει με το πόσο καλά ενημερωμένος είναι γύρω από τα της κουζίνας. Καλύτερα συζητήστε μαζί του από πριν τι προτιμάει, δεν του αρέσουν και πολύ οι εκπλήξεις, θέλει να έχει τον έλεγχο ακόμη και σ’ αυτόν τον τομέα. Φροντίστε να είναι όλα οργανωμένα και έτοιμα στην ώρα τους και πριν έρθει εκείνος, ώστε να μη σηκώνεστε κάθε τρεις και λίγο για να φέρετε κάτι από την κουζίνα. Ακόμη κι ο καφές να είναι μέσα στην καφετιέρα και απλώς να πατήσετε το κουμπί την κατάλληλη στιγμή. Για επιδόρπιο παγωτό, Κρόνιος γαρ!

Tips:

♦Αποφύγετε τις «βαριές» συζητήσεις και φροντίστε η βραδιά σας να κλείσει με πολύ γέλιο και χιούμορ, δουλεύει πολύ και το έχει ανάγκη να χαλαρώσει, εξάλλου διαθέτει μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Θα το απολαύσετε!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για έναν Υδροχόο, σημασία δεν έχει τόσο πολύ το τι θα μαγειρέψεις, αλλά πως θα το παρουσιάσεις, σε τι περιβάλλον και με ποιον τρόπο. Αρκεί να είναι ένας ευφάνταστος τρόπος και χώρος. Μπορεί να είναι για παράδειγμα, ένα πικ-νικ στην παραλία ή στο βουνό ή ακόμη και στο πάρκο απέναντι από το σπίτι σας, αλλά τα ποτήρια θα είναι οπωσδήποτε γυάλινα και θα υπάρχει τραπεζομάντηλο. Φροντίστε να προμηθευτείτε μια θερμομονωτική τσάντα σ’ αυτήν την περίπτωση και να έχετε και κάποιο ζεστό πιάτο μαζί σας, τα τύπου «μόνο σάντουιτς» μαζί του δεν πιάνουν. Μη σας ξεγελάει το στυλ του αντικομφορμιστή που έχει, γουστάρει τρελά την αισθητική και την πολυτέλεια, αρκεί να μην είναι κιτς και προκλητική. Μπορεί να είναι σε μια βιβλιοθήκη – γιατί όχι – θα ξετρελαθεί μ’ αυτή την ιδέα! Η πνευματική του έξαψη έχει κι άλλου είδους …παρενέργειες! Προτιμήστε ένα μενού που να έχει συνάφεια από την αρχή έως το τέλος, μικρές ποσότητες και ποικιλία, οπωσδήποτε κάτι καινοτόμο και αν δεν το έχει ξαναδοκιμάσει τόσο το καλύτερο. Οι νέες εμπειρίες, και στη γεύση, τον εξιτάρουν, το κρασί επιβάλλεται. Θέλει όλες του οι αισθήσεις να συμμετέχουν και να το απολαμβάνουν!

Tips:

♦ Οπωσδήποτε κερί ή κεριά και μουσική, τον βοηθούν να ταξιδεύει ο νους του, να εμπνέεται και παράλληλα να είναι μαζί σας στο εδώ και τώρα!

♦Πρόταση: Επειδή είναι των εναλλακτικών, προτείνετέ του να μαγειρέψετε μαζί… γυμνοί, θα ξετρελαθεί με την ιδέα! Είπαμε, το άτομο είναι πολύ «προχώ»…!

ΙΧΘΥΣ

Μμ, μύρισε θαλασσινό αεράκι στην κουζίνα σας! 1ο πιάτο: ένα plateau με οστρακοειδή μέσα σε τριμμένο πάγο (και ο νοών νοείτω…!) 2ο πιάτο: δεν ξέρω αν θα προλάβετε να το σερβίρετε, πάντως σε περίπτωση που φτάσετε εκεί: κάτι με γαρίδες (ίσως μια γαριδομακαρονάδα) ή μια μπουγιαμπέσα σούπα ή αν αντέχει το πορτοφόλι σας, θα πέσετε διάνα με τον αστακό! 3ο πιάτο: στο επιδόρπιο βάλτε τα δυνατά σας, είναι ιδιαίτερα γλυκατζής. Μην τον στείλουμε όμως τον άνθρωπο από ζάχαρο… παν μέτρον άριστον! Διακοσμήστε το τραπέζι σας με σταφύλια, χουρμάδες, ανανάδες και εξωτικά φρούτα, θα κάνει κάτι από διονυσιακή τελετή… Τώρα, αν μαζί με τα φρούτα κάνετε κι ένα fondue σοκολάτας, προσθέτοντας λίγες διακριτικές –αλλά πονηρές– σταγόνες Grand Marnier, για να τα βυθίζετε στο «γλυκό των θεών», τότε το ηφαίστειο θα εκραγεί ή θα σηκωθεί τσουνάμι!

Tips:

♦ Αν είναι μεσημέρι, το ούζο για εκείνον είναι πολύ καλή επιλογή (επίσης με μέτρο το αλκοόλ). Ακόμη καλύτερα, αν βρίσκεστε κοντά σε θάλασσα, γιατί έρχεται η θαλασσινή αύρα και «κολλάει λουκούμι» με τις γεύσεις των πιάτων σας. Μουσική υπόκρουση με ήχους από τη φύση και κυρίως ήχους κυμάτων.

e-zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top