Lomo saltado


συνδυάζει την περουβιανή με την κινέζικη γαστρονομική κουλτούρα.

Κλασικό περουβιανό πιάτο που συνδυάζει μαριναρισμένο μοσχαρίσιο κρέας σε ξύδι και σάλτσα σόγιας με κρεμμύδια, ντομάτα, πατάτες και σερβίρεται με ρύζι. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι κομμάτι της chifa, κουζίνας που συνδυάζει την περουβιανή με την κινέζικη γαστρονομική κουλτούρα.

Υλικά
  • 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, σε λωρίδες
  • 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο + επιπλέον όσο χρειαστεί για το τηγάνι
  • 800γρ. μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα δύο και σε λεπτές λωρίδες
  • 4 ντομάτες, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
  • 10 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
Διαδικασία
  • Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι τη μία κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο. Μαγειρεύετε τις πατάτες 5-8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις κρατάτε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά λίγο ακόμα ηλιέλαιο. Μαγειρεύετε το κρέας σε δόσεις σε δόσεις χρησιμοποιώντας μία κουτ. γλυκού ηλιέλαιο σε κάθε δόση. Κρατάτε το κρέας στην άκρη.
  • Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε το κρέας, τις ντομάτες, την σάλτσα σόγιας, το ξίδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το κρέας.
  • Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα βάζοντας δίπλα στο κρέας τις πατάτες και το ρύζι. Γαρνίρετε αν θέλετε με τα πράσινα κρεμμυδάκια.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...