Ιδού η πιο νόστιμη και υγιεινή εκδοχή τους.
Υλικά
Για τα μπέργκερ
Για τα μπέργκερ
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- αλάτι και πιπέρι
- 1 καρότο καθαρισμένο, τριμμένο
- λίγο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα
- αλάτι, πιπέρι
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ζυμώνετε καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια πλάθετε τέσσερα μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το καρότο, το λάχανο, το τυρί κρέμα, ανάλογο αλάτι και το πιπέρι.
- Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνετε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και από πάνω βάζετε λίγη σάλτσα γιαουρτιού, το μπιφτέκι, και τελειώνετε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι.
- Κλείνετε τα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως.
olivemagazine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.