Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες της γιαγιάς


το κυριακάτικο φαγάκι που αγαπάει όλη η οικογένεια.

Υλικά
  • 6 πατάτες, σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή θυμάρι
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 ντομάτες, σε φέτες
  • 4 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και το κοτόπουλο. 
  • Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα της ρίγανης, το μίγμα μπαχαρικών, ανακατεύετε και τα βάζετε σε ένα ταψί, κάτω τις πατάτες και από πάνω τα μπουτάκια.
  • Βάζετε από μια φέτα ντομάτα σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο και μετά το σέλινο.
  • Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και ένα ποτήρι νερό.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα με 1 και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα. 
  • Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο και λαδολέμονο.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...