Καμουφλαρισμένο γαλακτομπούρεκο


δεν παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή, αλλά…με μπουγάτσα!

Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για το φύλλο
  • 20 φύλλα κρούστας
  • 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
  • 120 γραμμάρια αλεύρι
  • 4 αυγάβ
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
  • κανέλα, για το πασπάλισμα
  • 1 κιλό γάλα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κλωναράκι βανίλιας και τα βάζουμε στη φωτιά.
  • Σ' ένα λεκανάκι ανακατεύουμε με μια κουτάλα τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά.
  • Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα αυγών - ζάχαρης και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το καινούργιο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
  • Τότε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα.
  • Όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε, αφαιρούμε τη βανίλια και τη μαλακώνουμε μ' ένα σύρμα ή στον κάδο του μίξερ, για να αποκτήσει λεία υφή.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Απλώνουμε σ' ένα ταψί 30x40 εκ. τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα.
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...