Αγκινάρες με αρακά

0

ένα από τα ωραιώτερα φαγητά της ελληνικής κουζίνας.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, που γίνονταν οι αγκινάρες και τα μπιζέλια, η γιαγιά μου έφτιαχνε αυτό το φαγητό. Τον βασιλιά των λαδερών και τη χαρά των νηστευόντων. Για μένα, αυτό είναι ένα από τα ωραιώτερα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Φτιάξτε το με πατατούλες και απολαύστε το!

Υλικά

• 8 αγκινάρες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
• 500 γραμ. καθαρισμένο αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
• 3 πατάτες χοντροκομμένες
• 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
• 1 καρότο σε ροδέλες
• 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη ή στο μούλτι
• ¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 λεμόνι (το χυμό του)

Εκτέλεση

• Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας, κι έπειτα καθαρίζουμε τις αγκινάρες.
• Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τον αρακά, για 4' - 5', μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια και να γίνουν διάφανα.
• Έπειτα ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για 2' ακόμη.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και νερό που να τα σκεπάζει. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
• Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, 30' - 40' περίπου και να μείνει με ελάχιστη χυλωμένη σάλτσα.
• Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. (Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται απ' το πόσο τρυφερός είναι ο αρακάς).

Αν δεν νηστεύουμε το συνοδεύουμε με φέτα.

faghta-giagias
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top