Ο απόλυτος μεζές με μανιτάρια και πανσέτα, για το κρασί και το τσίπουρο.
Υλικά
- 500γρ. μανιτάρια αγαρικά
- 600γρ. χοιρινή πανσέτα
- 3 ώριμες ντομάτες σφιχτές
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Με βρεγμένο πανί καθαρίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε το κοτσανάκι. Ψιλοκόβετε το κοτσανάκι και το καπελάκι σε φετούλες.
- Κόβετε τις πανσέτες σε μπουκίτσες. Βουτάτε τις ντομάτες σε καυτό νερό και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε κάθετα αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις χοιρινές μπουκίτσες καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.
- Συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τους χυμούς τους και να εξατμιστούν.
- Ρίχνετε την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια της ντομάτας και περιμένετε να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει μόνο λίγη πηχτή σάλτσα.
- Σερβίρετε την τηγανιά σε πιατέλα πασπαλίζοντας με θυμάρι.
olivemagazine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.