Τηγανιά μανιτάρια με χοιρινή πανσέτα


Ο απόλυτος μεζές με μανιτάρια και πανσέτα, για το κρασί και το τσίπουρο.

Υλικά
  • 500γρ. μανιτάρια αγαρικά
  • 600γρ. χοιρινή πανσέτα
  • 3 ώριμες ντομάτες σφιχτές
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Με βρεγμένο πανί καθαρίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε το κοτσανάκι. Ψιλοκόβετε το κοτσανάκι και το καπελάκι σε φετούλες.
  • Κόβετε τις πανσέτες σε μπουκίτσες. Βουτάτε τις ντομάτες σε καυτό νερό και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε κάθετα αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις χοιρινές μπουκίτσες καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.
  • Συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τους χυμούς τους και να εξατμιστούν.
  • Ρίχνετε την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.
  • Προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια της ντομάτας και περιμένετε να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει μόνο λίγη πηχτή σάλτσα.
  • Σερβίρετε την τηγανιά σε πιατέλα πασπαλίζοντας με θυμάρι.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...