Τα κατάφερες και πήρες τον ρόλο της κούκλας σου

0

Σ’ ένα στοίχημα πρωταγωνιστούσες…

Ψηλή, λεπτή, ξανθιά, γαλανομάτα και πανέμορφη ήταν η κούκλα που αγαπούσες και έπαιζες μικρή. Τη στόλιζες, την αγκάλιαζες, ένιωθες μοναδική κι έπλαθες του κόσμου τις ιστορίες αλλάζοντάς την συνεχώς ρούχα και ρόλους. Λαχταρούσες να μεγαλώσεις και να της μοιάσεις… να γίνεις σαν κι αυτή αψεγάδιαστη, ντελικάτη και κομψή. Στόλιζες με χρυσόσκονη τα ονειράκια σου και γινόσουν μαζί της άλλοτε υπάκουη, γλυκιά πριγκίπισσα κι άλλοτε δυναμική, πετυχημένη καριερίστα με πανάκριβο σπίτι κι αυτοκίνητο, κατακόκκινο κραγιόν, μέση δαχτυλίδι και πάντα καλύτερη απ’ όλες.

Φαντάζει μακρινή εκείνη η εποχή. Το κοριτσάκι κοιμήθηκε και ξύπνησε ενήλικας τροφοδοτώντας όμως δυστυχώς, το ίδιο ονειράκι. Πέφτεις στην παγίδα της ίδιας εξιδανικευμένης εικόνας, που επιμελώς σου πλάσαραν από παιδί. Δεν αφουγκράζεσαι τις αληθινές σου ανάγκες και πεισματικά τις αγνοείς. Αγνοείς τα ερεθίσματα και αδιαφορείς για τον πνευματικό σου κόσμο. Εστιάζεις στην καλή σου τύχη και χτίζεις το είναι σου με χρώματα κι αρώματα παραμυθένια. Αγοράζεις ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, βάφεις τα μαλλιά σου, γυμνάζεσαι, κάνεις διατροφή, παρακολουθείς σεμινάρια μακιγιάζ και ξοδεύεις ασταμάτητα χρόνο και χρήμα αποκλειστικά και μόνο για να είσαι όμορφη, ποθητή και ψεύτικη, όπως η κούκλα σου.

Μπράβο σου τα κατάφερες… Έγινες πραγματική κούκλα… Λαμπερή, φανταχτερή, εκθαμβωτική, όπως κάθε γυναίκα έχει ανάγκη να νιώσει, μα άψυχη και άβουλη όπως εκείνη. Διακοσμητική κούκλα χωρίς προσωπικότητα, μ’ ένα τέλειο πλαστικό χαμόγελο, αστραφτερό και όμοιο με το καλογυαλισμένο σου μανό. Σε ακριβή συσκευασία, νέα και διαθέσιμη, προς κάθε χρήση και κάθε χρήστη.

Τα κατάφερες… Πήρες το ρόλο της κούκλας σου. Δεκάδες φαντασιώνονται το παιχνίδι μαζί σου. Ελκύει κολασμένα η άψογη βιτρίνα. Μαγνητίζει το λάγνο βλέμμα. Πληρώνουν εργατοώρες κούφιων φλερτ για να σ’ ευχαριστήσουν. Ενθουσιάζονται στην ιδέα να αποκτήσουν ένα τόσο εξαίσιο κομμάτι στη συλλογή τους. Τρελαίνονται να παίξουν με μια τόσο όμορφη κουκλίτσα, που δείχνει διατεθειμένη να τους κάνει όλα τους τα χατίρια όταν, όπως και για όσο το θελήσουν. Σε κυκλοφορούν παντού, σε αναδεικνύουν σα πλούσιο έπαθλο, σε παραμυθιάζουν, σε παίζουν έξυπνα και πολύ, μέχρι να τους περάσει… μέχρι τον επόμενο πειρασμό, μέχρι το επόμενο στοίχημα.

Σ’ ένα στοίχημα πρωταγωνιστούσες… για ένα στοίχημα κάθε φορά, φορτώθηκες τόση σκόνη παραίτησης. Στο βωμό της ομορφιάς παρέλυσες τη ζωή σου. Δες καθαρά. Δεν αγαπούν όλοι οι άνθρωποι τις κούκλες τους, όπως εσύ κούκλα μου. Δε στήνουν θρόνους για να τις βάλουν να καθίσουν. Σκληρό το κουκλοθέατρο της ζωής. Εκτός από φωτεινές επιγραφές έχει και κάτι ψιλά γράμματα, που αν παραβλέψεις χάθηκες. Την επιφάνεια εύκολα τη βαριέσαι. Κοίτα γύρω σου… Γέμισαν οι αποθήκες του κόσμου με απελπισμένες κούκλες, ταλαιπωρημένες από το πολύ παιχνίδι, που παλεύουν να δώσουν κίνηση σε κάποια ξεκούρδιστα Σάββατα..

Σμαρώ Νότου
Σμαρώ Νότου
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top