Δεν είναι όλα στη ζωή συμβιβασμός!


Γι’αυτό στα λέω κοπελιά. Ξύπνα!

Το να συμβιβάζεσαι δεν είναι κακό. Το να συμβιβάζεσαι χάνοντας τον εαυτό σου όμως, είναι! Είναι δυνατόν να βάζεις τα θέλω σου, την ίδια σου την προσωπικότητά πίσω, ώστε να ευχαριστήσεις τον σύντροφό σου;

Ποιος σου είπε ότι έτσι θα τον κρατήσεις; Ποιος σου είπε ότι έτσι… δε θα φύγει από μόνος του;

Κανείς δε θέλει μια γυναίκα «υπό», μια γυναίκα που ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες πριν καλά καλά αυτές δημιουργηθούν κιόλας! Κανείς!

Ναι, σε σένα, φίλη μου, μιλάω! Να σε ταρακουνήσω θέλω, που έχεις ξεχάσει να ζεις και για σένα. Που έχεις βάλει τον άντρα σου, τα παιδιά σου και όλο τον υπόλοιπο κόσμο πιο πάνω και πρώτα από σένα, που έχεις ξεχάσει τι εστί γυναίκα. Και είσαι γυναικάρα! Ναι, είσαι!

Εσένα που έχεις ξεχάσει, ότι αν δεν είσαι εσύ καλά, δε θα είναι κανένας οικείος σου καλά. Τα ξεχνάς κούκλα μου! Ας πούμε, ότι σήμερα είμαι η φωνή της λογικής σου, για να μην πω της μνήμης σου, μιας και όλα αυτά που σου λέω τα ξέρεις μια χαρά!!

Το να φοβάσαι μη μείνεις μόνη, το καταλαβαίνω. Το να επιλέγεις συνειδητά να είσαι μόνη μέσα σε μια σχέση όμως αδυνατώ να το καταλάβω!

Πριν χρόνια, όχι πολλά, όταν πάλευα να συμβιβαστώ με τη μοναξιά μου, ήταν μια περίοδος που έλεγα μέσα μου ότι καλό είναι να το πάρω απόφαση ότι θα μείνω μόνη, παρά το γεγονός ότι φοβόμουν τη μοναξιά, ειδικά όταν περνούσαν τα χρόνια επικίνδυνα.

Περισσότερο όμως φοβόμουν το συμβιβασμό μέσα στη σχέση, όπως έβλεπα σε πολλά ζευγάρια, γύρω μου. Όταν έβλεπα γυναίκες να «εξαφανίζονται» μέσα στη σχέση για να υπάρχουν οι άντρες τους, για να μην τις «παρατήσουν» και καλά, εγώ τρόμαζα. Και το θεωρούσαν και φυσιολογικό! Τρομοκρατούμουν στην ιδέα να συμβιβαστώ σε μια τέτοια σχέση μόνο για να μην είμαι μόνη. Βέβαια, τότε, η μοναξιά που θα ένιωθα θα ήταν απείρως μεγαλύτερη και απαίσια.

Γι’αυτό στα λέω κοπελιά. Ξύπνα! Παραδέξου ότι φοβάσαι τη μοναξιά, αντιμετώπισέ την και βρες πάλι τη γυναίκα που άφησες κάπου πίσω, πριν χρόνια, σε μια γωνιά και δώσ’της το χέρι σου και κράτησέ την γερά από’δω και στο εξής!

Η συμβίωση είναι ακόμα πιο ωραία όταν έχεις τον χρόνο σου, τον χώρο σου και κάνεις τα δικά σου, κατάδικά σου πράματα! Γίνεσαι πιο ενδιαφέρουσα στα μάτια εκείνου που αγαπάς και η σπίθα δε σβήνει ποτέ. Ξύπνα, κοριτσάρα μου.

Κατερίνα Τσαμπά
ewoman

Related Posts