Το φιλέτο... πανεύκολα


Φιλετάκι ζουμερό, μαλακό και πεντανόστιμο... Πιο εύκολα δεν γίνεται δηλαδή!

Για να απολαύσεις το μοσχαράκι σου γρήγορα και πανεύκολα, να τι πρέπει να κάνεις. Άσε που είναι και κομματάκι... διαίτης, έτσι για να προσέξεις και λίγο τη διατροφή σου.

Τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα)
  • 1 κομμάτι φιλέτο βάρους 1-1,5 κιλό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πώς το κάνεις

1. Ξέπλυνε με άφθονο νερό το φιλέτο και σκούπισέ το καλά, ώστε να φύγουν εντελώς τα νερά.

2. Βάλε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και περίμενε μέχρι να ζεσταθεί. Ρίξε μέσα το φιλέτο και σόταρέ το, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα τη θερμοκρασία σε υψηλότερη ένταση. Μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, γύρισέ το και από την άλλη.

3. Βγάλε το φιλέτο από το τηγάνι και μετάφερέ το σε ένα πυρέξ ή ένα μικρό ταψί. Αλατοπιπέρωσε το φιλετάκι και από τις δύο πλευρές.

4. Στο τηγάνι -που έχει απομείνει το ζεστό λάδι- ρίξε μέσα το κρασί, αφού βέβαια κλείσεις πρώτα το μάτι και κρυώσει επαρκώς, για να μην τινάξει το λάδι.

5. Άνοιξε και πάλι το μάτι σε χαμηλότερη φωτιά και πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακάτεψε το μείγμα (αλεύρι, κρασί και λάδι) με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα.

6. Με την κρούστα θα καλύψεις το φιλέτο, το οποίο είναι ήδη στο πυρέξ (ή το ταψί). Βάλ' το κατόπιν στον φούρνο και ψήσ' το στον αέρα στους 160 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. Αν το θες καλοψημένο, άφησέ το στον φούρνο για περισσότερη ώρα, πάντως όχι πιο πολύ από 1 ώρα!

Συμβουλή: Στα 15 λεπτά ψησίματος, βγάζουμε το φιλετάκι από τον φούρνο και ρίχνουμε λίγο νερό στον πάτο του σκεύους, για να μην κολλήσει το κρέας.
Σέρβιρέ το σε λεπτές φέτες και συνόδευσέ το με ένα καλό κόκκινο κρασί...


Related Posts