Ριγανοκεφτέδες


Για όσους απέχουν από το κρέας και προσέχουν τη διατροφή τους.

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 3 πατάτες βραστές
  • 2 αυγά
  • Αλεύρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις πλένουμε με κρύο νερό.
  • Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάτε από την πρέσα του πουρέ.
  • Αναμιγνύουμε τον πουρέ με τα αυγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο.
  • Πλάθουμε στρόγγυλες κροκέτες και τις αλευρώνουμε.
  • Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...