Ο νέος τρόπος να πεις... ομελέτα


Δοκίμασέ τη και θα μας θυμηθείς... Φτιάξ' τη με φέτα και αγκινάρες!

Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
  • 8 αυγά
  • 3 αγκινάρες
  • 150 γραμ. φέτα
  • 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πώς την κάνεις

1. Βγάλε από τις αγκινάρες τα σκληρά φύλλα, καθάρισέ τες από το χνούδι και πλύν' τες με άφθονο νερό. Κόψε κατόπιν καθεμιά στα τέσσερα, το κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες και ρίξ' τες σε νερό με χυμό λεμονιού.

2. Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και τρίψε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.

3. Στράγγιξε τις αγκινάρες και βάλ' τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

4. Βάλε στη φωτιά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε το λάδι. Σόταρε τις αγκινάρες και το σκόρδο για 7 λεπτά περίπου και αφαίρεσε το σκόρδο.

5. Στο μεταξύ, χτυπάς τα αυγά και προσθέτεις τον μαϊντανό, τη φέτα και αλατοπίπερο. Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι με τις αγκινάρες.

6. Ψήσε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά (σκεπάζόντάς τη με το καπάκι), γύρισέ τη και ψήσ' τη κι από την άλλη πλευρά.

Έτοιμο το έδεσμα! Σέρβιρέ το ζεστό...


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...