Φτώχεια.. ..συναισθηματική

0

Πόσο κοστολογείται η αξιοπρέπεια;

«Έχεις λεφτά; Έλα να σου δώσω να έχεις..», λέει ο Πατέρας στον γιο του.

Είχε προηγηθεί ακόμα μία απόπειρα συζήτησης. Ακόμα μία προσπάθεια από πλευράς του γιού, να εκθέσει στον Πατέρα του, το τι είναι αυτό ή αυτά που τον ενοχλούν στην λειτουργία της οικογένειας και στην προς το πρόσωπο του, συμπεριφορά.

Για άλλη μία φορά ο Πατέρας, χρησιμοποιώντας το απαράμιλλο λέγειν του και πελαγοδρομώντας σε έναν ατέρμονο μονόλογο, διακόπτοντας συνεχώς τον γιό του, είχε, για άλλη μία φορά, αποφύγει να δει κατάματα τα προβλήματα που ήθελε να του εκθέσει ο γιος του. Για άλλη μία φορά είχε καταφέρει να αποπροσανατολίσει και τελικά να εκφυλίσει τη συζήτηση..

…για άλλη μία φορά, είχε δειλιάσει.

Έτσι, με την ερώτηση που απηύθυνε στον γιό του, περί χρημάτων, είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει την αποδοχή του γιού του.
Επίσης, η πάρα πάνω ενέργεια στόχευε και σε κάτι άλλο.

Στόχευε, στο να νιώσει ο Πατέρας χρήσιμος. Ή τουλάχιστον, λιγότερο ανεπαρκής, τροφοδοτώντας έτσι, ο Πατέρας, ακόμα περισσότερο τη ναρκισσιστική του συμπεριφορά. Προσφέροντας απλόχερα στον εαυτό του την αυταπάτη του άξιου και αποτελεσματικού γονιού, που προσφέρει τα απαραίτητα στην οικογένεια του.

Καλύπτοντας τη δειλία του και τη συναισθηματική του ένδεια..

Κάπως έτσι, συνήθως και ο γιός, ο αντίστοιχος γιός, μεγαλώνοντας έχει την τάση να υιοθετήσει την συμπεριφορά του Πατέρα του και να κάνει τα ίδια.

Να προσφέρει δώρα, εκεί που δεν μπορεί να προσφέρει αισθήματα…
..εκεί που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια..

Προσφέρει δώρα στη γυναίκα του, για να δώσει στον εαυτό του την αυταπάτη του «κουβαλητή» συζύγου, αρνούμενος να επικοινωνήσει μαζί της και αναζητά καταφύγιο στην αγκαλιά κάποιας άλλης, μη θέλοντας να καταλάβει πως αυτό ακριβώς, δείχνει αδυναμία και φτώχια..

Πολλές φορές οι απατημένες σύζυγοι, βολεύονται σε μία τέτοια συμπεριφορά και καλύπτουν την ανοχή τους, πίσω από την πάση θυσία διατήρηση του σπιτιού και της οικογένειας και «που θα πάει, πάλι σε εμένα θα γυρίσει», αρνούμενες επίσης να κατανοήσουν πως αυτή η ανοχή δείχνει αδυναμία και θα οδηγήσει σε επανάληψη, μέχρι την τελική εμπέδωση και αποδοχή..

Θα κυκλοφορούν σε όμορφα αυτοκίνητα, αγορασμένα από «εκείνον», μόνο που τα κέρατα θα εξέχουν από την ηλιοροφή…

Πόσο φτωχοί είναι εκείνοι που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι χρήματα!

Χρήματα, μετρητά, ή χρήματα σε μορφή διάφορων δώρων..

Μήπως όμως, ακόμα φτωχότεροι είναι οι άλλοι;
Αυτοί που δέχονται και ακόμα χειρότερα, τελικά αποδέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές;

Πόσο φτωχός μπορεί να είναι κάποιος που δέχεται να τσαλαπατιέται η αξιοπρέπεια του, μόνο και μόνο για να απολαύσει μία κάποια υλική εξασφάλιση;

Πόσο κοστολογείται η αξιοπρέπεια;

Τέλος, πόσο όμορφους ανθρώπους και πόσο ελκυστικούς δημιουργεί η αξιοπρέπεια, όταν την έχουν…

Γράφει ο Γιώργος Παρασκευόπουλος
eternalradio
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top