Ένα εύκολο φαγάκι.
Ενώ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αβγοκαλάμαρα είναι οι γλυκές δίπλες περιχυμένες με μέλι και πασπαλισμένες με καρύδια, στη Χίο είναι ομελετίτσες λεπτές σαν κρέπες, γεμισμένες με κιμά. Ένα εύκολο φαγάκι που μπορεί να γίνει και με τον κιμά που περίσσεψε από τη χθεσινή μακαρονάδα…
Υλικά
Για τις ομελέτες
Ετοιμάζεται πρώτα τη γέμιση: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε καλά. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο νεράκι και τον σιγοβράζετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί. Προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε τα αβγοκαλάμαρα: Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο φτιάχνετε λεπτές και μικρές ομελέτες, σαν κρέπες.
Τις γεμίζετε με κιμά και τις τυλίγετε προσεχτικά σε ρολάκια. Ύστερα τις περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού, τις πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο και σερβίρετε αμέσως.
Υλικά
Για τις ομελέτες
- 6 αβγά
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
- 6-8 κουτ. σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ετοιμάζεται πρώτα τη γέμιση: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε καλά. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο νεράκι και τον σιγοβράζετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί. Προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε τα αβγοκαλάμαρα: Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο φτιάχνετε λεπτές και μικρές ομελέτες, σαν κρέπες.
Τις γεμίζετε με κιμά και τις τυλίγετε προσεχτικά σε ρολάκια. Ύστερα τις περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού, τις πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο και σερβίρετε αμέσως.
olivemagazine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.