Πατάτες φούρνου με cheddar


Η νιστιμιά του τυριού και της πατάτας μαζί.

ΥΛΙΚΑ
  • 600 γρ. πατάτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένα κρουτόν
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • βούτυρο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένετε καλά τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε τις πατάτες σε μια σακούλα ψησίματος.
  • Αναμειγνύετε το λάδι, το σκόρδο, την πάπρικα και το αλάτι.
  • Τα ρίχνετε μέσα στη σακούλα με τις πατάτες.
  • Κλείνετε τη σακούλα και την κουνάτε να ανακατευτούν καλά.
  • Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί και απλώνετε τις πατάτες σε μία στρώση.
  • Τις ψήνετε γυρίζοντάς τες μια φορά.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το τυρί με τα κρουτόν.
  • Τα τελευταία λεπτά του ψησίματος πασπαλίζετε τις πατάτες με το μίγμα του τυριού.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...