Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια.
Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.
Υλικά
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- μυζήθρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στη μέση.
- Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Στο μεταξύ βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
mamapeinao
