Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι


Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια.

Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.

Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • μυζήθρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στη μέση.
  • Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. 
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Στο μεταξύ βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν. 
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
mamapeinao

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...